Ekonomické dopady legalizace online hazardních her : případ New Jersey - Hampejs, Michal (2018)
Hlavní náplní této bakalářské práce je analýza dopadu legalizace internetových hazardních her v New Jersey. Teoretická část této práce shrnuje problematiku racionality hazardních hráčů, společenských nákladů hazardu a kriminality s ním spojené. Ve druhé části této práce jsou představeny ekonomické dopady legalizace a regulace online hazardních her. V empirické části je vytvořen ekonometrický model, který pomocí metody difference in differences zkoumá vliv legalizace internetového hazardu na míru kriminality. Podle výsledků tohoto modelu způsobila legalizace online hazardních her mírné snížení míry kriminality v New Jersey.