Ekonomické dopady legalizace online hazardních her : případ New Jersey - Hampejs, Michal; Všetičková, Simona; Špecián, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Hlavní náplní této bakalářské práce je analýza dopadu legalizace internetových hazardních her v New Jersey. Teoretická část této práce shrnuje problematiku racionality hazardních hráčů, společenských nákladů hazardu a kriminality s ním spojené. Ve druhé části této práce jsou představeny ekonomické dopady legalizace a regulace online hazardních her. V empirické části je vytvořen ekonometrický model, který pomocí metody difference in differences zkoumá vliv legalizace internetového hazardu na míru kriminality. Podle výsledků tohoto modelu způsobila legalizace online hazardních her mírné snížení míry kriminality v New Jersey.
Vedoucí práce: Simona Všetičková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses