Kulturní turismus v lokální destinaci Mělnicko - Poláchová, Kateřina (2018)
Bakalářská práce se zabývá kulturním turismem ve městě Mělníku, konkrétně hodnotí potenciál města pro rozvoj kulturního turismu a popisuje organizaci turismu a spolupráci zainteresovaných subjektů. Cílem práce je zjistit, zda lze na základě charakteristik stanovených v teoretické části považovat město Mělník za lokální turistickou destinaci, a následně navrhnout opatření vedoucí ke zkvalitnění řízení destinace nebo k vybudování nové destinace v případě, že se o destinaci nejedná. Významnou částí práce jsou strukturované rozhovory s vybranými stakeholdery, kteří se podílejí na tvorbě nabídky kulturního turismu. Rozhovory spolu s analýzou strategických dokumentů klíčových subjektů odhalují největší slabiny systému řízení turismu a jsou základem pro stanovení základních doporučení definovaných v závěrečné kapitole práce.