Vývoj systému a financování předškolního a primárního vzdělávání v České republice v letech 2000 - 2017 - Trnková, Barbora; Lukášová, Tereza; Maule, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Cílem této práce je popsat a analyzovat vývoj systému a financování předškolního a primárního vzdělávání v České republice z makroekonomického hlediska v letech 2000 – 2017. Teoretická část je zaměřena na popis základních pojmů z oblasti vzdělávání, vzdělávacího systému ČR s důrazem na předškolní a primární vzdělávání, způsob jejich financování a moderní trendy v těchto oblastech školství. V praktické části se nejprve podává přehled a analýza vývoje veřejných výdajů ČR na vzdělávání, dále se pozornost věnuje normativnímu financování v obou oblastech samostatně, přičemž jsou následně komparovány. Práce si rovněž všímá mzdových nákladů, objasňuje vliv demografického vývoje na obě zkoumané oblasti a porovnává postavení ČR v zemích OECD.
Vedoucí práce: Tereza Lukášová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses