Komparace politiky zaměstnanosti v Řecku a České republice v letech 2007-2017 - Rosenkrancová, Tereza; Lukášová, Tereza; Pekárek, Štěpán; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat a komparovat politiku zaměstnanosti v České republice a Řecku v letech 2007–2017. Teoretická část práce popisuje základní pojmy z oblasti politiky zaměstnanosti, jaké jsou její cíle a formy financování. Zaměřím se také na nezaměstnanost, její typy a sociálně-ekonomické důsledky. Neopomenu se zmínit o aktivní a pasivní politice zaměstnanosti, a to v obou zemích. V praktické části jsou nejprve obě země analyzovány jednotlivě, a poté jsou výsledky analýzy komparovány. Důraz je kladen na efektivnost prováděných politik v jednotlivých, komparovaných zemích, minimální mzdu a na možnosti podpory v případě nezaměstnanosti.
Vedoucí práce: Tereza Lukášová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses