Komparace zdravotního systému ČR a Německa v letech 2003 - 2018 - Bendová, Denisa (2018)
Cílem bakalářské práce je analýza a komparace zdravotního systému České republikya Německa v letech 2003 - 2018. V teoretické části jsou popsány základní pojmytýkající se zdravotnictví, historie zdravotních systémů a financování zdravotnictví.Oba zdravotní systémy vycházejí ze stejného historického základu a jsou založeny naprincipu solidarity. V praktické části bakalářské práce jsou obě země nejprveanalyzovány samostatně a poté jsou výsledky analýzy komparovány. Důraz je kladenpředevším na efektivitu systémů a kvalitu poskytované péče. Na základě těchtovýsledků je potvrzena či zamítnuta hypotéza.klíčová slova: zdravotní systém, zdraví, veřejné výdaje, zdravotnictvíJEL klasifikace: H51, I10, I13, I18