Komparace zdravotního systému ČR a Německa v letech 2003 - 2018 - Bendová, Denisa; Lukášová, Tereza; Barák, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Cílem bakalářské práce je analýza a komparace zdravotního systému České republikya Německa v letech 2003 - 2018. V teoretické části jsou popsány základní pojmytýkající se zdravotnictví, historie zdravotních systémů a financování zdravotnictví.Oba zdravotní systémy vycházejí ze stejného historického základu a jsou založeny naprincipu solidarity. V praktické části bakalářské práce jsou obě země nejprveanalyzovány samostatně a poté jsou výsledky analýzy komparovány. Důraz je kladenpředevším na efektivitu systémů a kvalitu poskytované péče. Na základě těchtovýsledků je potvrzena či zamítnuta hypotéza.klíčová slova: zdravotní systém, zdraví, veřejné výdaje, zdravotnictvíJEL klasifikace: H51, I10, I13, I18
Vedoucí práce: Tereza Lukášová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses