Komparace amerických a evropských přístupů k zabezpečení důstojné penze na příkladu USA a ČR v roce 2017 - Schůtová, Ludmila; Barák, Vladimír; Brabec, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Předmětem bakalářské práce je komparace penzijních systémů v České republice a ve Spojených státech amerických podle stavu v roce 2017. Teoretická část práce představuje klasifikaci penzijních systémů, což poskytuje ucelený teoretický základ pro snazší porozumění následujících částí. Praktická část se věnuje analýze a srovnání penzijních systémů ve sledovaných zemích dle jednotlivých pilířů. Dále je provedena komparace demografického vývoje a kvality života důchodců na základě náhradového poměru. Bakalářská práce dochází k závěru, že penzijní systém je lépe nastaven ve Spojených státech amerických, a na základě toho autorka navrhuje vylepšení pro Českou republiku.
Vedoucí práce: Vladimír Barák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses