Vývoj sociální politiky v Československu v meziválečném období - Blažková, Eliška; Chalupecký, Petr; Fabianková, Klára, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem sociální politiky v Československu v meziválečném období. Cílem práce na základě analýzy dat sociální politiky v meziválečném období v Československu má být zjištění, zda stát v oblasti sociálních opatření postupoval včas a dostatečně. V teoretické části se práce zabývá historickým kontextem meziválečného Československa, kde je popsán vznik Československé republiky, ekonomický vývoj na území ČSR, ale také vývoj samotné sociální politiky před vznikem republiky a následně po vzniku. V praktické části je využívána analýza a srovnávání dat ke zhodnocení situace v oblasti sociální politiky v meziválečném období. Praktická část analyzuje každý obor sociální politiky samostatně. Prostřednictvím analýzy bylo zjištěno, že ve většině oblastech sociální politiky zajištění v tomto období bylo nedostačující.
Vedoucí práce: Petr Chalupecký
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses