Analýza trhu práce Kraje Vysočina a Jihočeského kraje mezi roky 2005 až 2017 se zaměřením na absolventy vysokých škol - Beránková, Šárka (2018)
Tato bakalářská práce analyzuje trh práce Kraje Vysočina a Jihočeského kraje v letech 2005 až 2017. Cílem práce je zhodnocení situace na trhu práce již zmíněných krajů ve sledovaném období a zhodnocení vlivu počtu vysokých škol na nezaměstnanost absolventů vysokých škol. Práce se také zabývá tím, jestli absolventi v kraji po dostudování vysoké školy zůstávají či odchází pracovat jinam. K dosažení cíle práce byla užita metoda dotazníkového šetření, analýza či srovnání. Na konci této práce bylo vyvráceno, že velký počet vysokých škol v daném kraji znamená vyšší nezaměstnanost absolventů vysokých škol a zároveň bylo potvrzeno, že se absolventi po studiu nevrací do rodného kraje, ale zůstávají v kraji, ve kterém vystudovali vysokou školu.