Faktory ovlivňující návrat žen na pracovní trh po mateřské či rodičovské dovolené v České republice v období 2007–2017 - Zelinková, Lucie; Klement, Josef, 1990-; Kinský, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Tato práce se zabývá zaměstnaností žen, které po mateřské či rodičovské dovolené vstupují na trh práce. Cílem práce je identifikace hlavních faktorů ovlivňujících návrat žen pečujících o děti do 15 let věk na pracovní trh v České republice. V teoretické části jsou popsány hlavní faktory, vycházející z odborné literatury, které tento návrat ovlivňují. Praktická část analyzuje podporu žen na mateřské a rodičovské dovolené a sleduje vývoj zaměstnanosti a nezaměstnanosti žen v České republice a na Slovensku. Součástí je i kvantitativní dotazník zjišťující, jak probíhá návrat žen do zaměstnání. Práce dochází k závěru, že návrat žen na pracovní trh po rodičovské dovolené je pro většinu z nich obtížnou záležitostí, a to díky mnoha faktorům. Hodně žen shledává nabídku forem péče o děti za nedostatečnou a většina žen shledává nabídku flexibilních forem práce za neuspokojivou.
Vedoucí práce: Josef Klement
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses