Stárnutí populace – dopad na penzijní systém v období 2000 až 2016 - Trúchlá, Nikola; Pekárek, Štěpán; Tománková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Tato bakalářská práce má za cíl identifikovat parciální vlivy stárnutí populace a jeho dopad na penzijní systém v České republice. V teoretické části identifikuji demografický vývoj společnosti a popisuji aspekty důchodového systému České republiky, kde poukazuji i na jeho reformy v čase. V první subkapitole praktické části analyzuji současný a budoucí stav demografické situace, v druhé pak politickou situaci a vývoj veřejných výdajů. V části diskuze poukazuji na možná rizika do budoucna. V závěru práce zhodnocuji vliv stárnutí populace na růst veřejných výdajů na penzijní systém a poukazuji na nutnost reformy důchodového systému.
Vedoucí práce: Štěpán Pekárek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses