Vývoj inflace v České republice a jeho klíčové faktory v letech 1995-2017 - Trúchlá, Michaela (2018)
Práce se zabývá analýzou vývoje inflace v České republice v letech 1995 – 2017 a zhodnocením faktorů ovlivňujících inflaci. Je sledován vývoj v jednotlivých letech a jsou vysvětleny změny měnově politických režimů. Cílem práce je popsat vývoj inflace a zhodnotit působení vlivů měnové politiky a vlivů vnějšího prostředí. Dále je uvedeno porovnání vývoje inflace a vývoje cen ropy Brent a porovnání vývoje inflace v České republice a v Německu. Nakonec je provedeno shrnutí, kde na základě vykonané analýzy dochází autorka k závěru, že vnější prostředí bylo faktorem, který měl na inflaci ve sledovaném období větší vliv.