Vývoj inflace v České republice a jeho klíčové faktory v letech 1995-2017 - Trúchlá, Michaela; Kozák, Jan, 1990-; Zamrazilová, Eva, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2018)
Práce se zabývá analýzou vývoje inflace v České republice v letech 1995 – 2017 a zhodnocením faktorů ovlivňujících inflaci. Je sledován vývoj v jednotlivých letech a jsou vysvětleny změny měnově politických režimů. Cílem práce je popsat vývoj inflace a zhodnotit působení vlivů měnové politiky a vlivů vnějšího prostředí. Dále je uvedeno porovnání vývoje inflace a vývoje cen ropy Brent a porovnání vývoje inflace v České republice a v Německu. Nakonec je provedeno shrnutí, kde na základě vykonané analýzy dochází autorka k závěru, že vnější prostředí bylo faktorem, který měl na inflaci ve sledovaném období větší vliv.
Vedoucí práce: Jan Kozák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses