Analýza časových řad vybraných skupin trestných činů v období 2009 - 2016 - Škrobánek, Jakub (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou měsíčních časových řad evidované celkové majetkové a násilné trestné činnosti ve čtyřech vybraných krajích mezi lety 2009 až 2016 a na území celé České republiky v letech 2003 až 2016. Data byla částečně získána z webových stránek Policie České republiky a částečně díky rozsáhlé korespondenci s policejním prezidiem.Hlavním cílem této práce je zhodnotit stav a trendový vývoj celkové majetkové a násilné trestné činnosti v Moravskoslezském kraji, Ústeckém kraji, Středočeském kraji, Praze a v celé České republice pomocí základních popisných charakteristik a metod založených na dekompozici časových řad. Dalším cílem je provést základní srovnání vybraných krajů mezi sebou z hlediska samotné kriminality, ale i například na základě míry nezaměstnanosti v těchto krajích.