Analýza časových řad vybraných skupin trestných činů v období 2009 - 2016 - Škrobánek, Jakub; Helman, Karel; Trcka, Peter; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou měsíčních časových řad evidované celkové majetkové a násilné trestné činnosti ve čtyřech vybraných krajích mezi lety 2009 až 2016 a na území celé České republiky v letech 2003 až 2016. Data byla částečně získána z webových stránek Policie České republiky a částečně díky rozsáhlé korespondenci s policejním prezidiem.Hlavním cílem této práce je zhodnotit stav a trendový vývoj celkové majetkové a násilné trestné činnosti v Moravskoslezském kraji, Ústeckém kraji, Středočeském kraji, Praze a v celé České republice pomocí základních popisných charakteristik a metod založených na dekompozici časových řad. Dalším cílem je provést základní srovnání vybraných krajů mezi sebou z hlediska samotné kriminality, ale i například na základě míry nezaměstnanosti v těchto krajích.
Vedoucí práce: Karel Helman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses