Fundamentální analýza akcie Amazon.com, Inc. - Prokhorov, Evgeny (2018)
Bakalářská práce se zabývá fundamentální analýzou akciového titulu celosvětově známé společnosti Amazon.com, Inc. Analýza je provedena na třech úrovních s přístupem seshora. Na úrovní globální jsou zkoumány základní makroekonomické veličiny a jejich vliv na vývoj daného akciového titulu. V odvětvové části jsou rozebírány charakteristika trhu a faktory, které jej ovlivňují. Třetí část je věnována firemní analýze a určení vnitřní hodnoty akciového titulu. Závěrem práce je investiční doporučení na základě provedené analýzy.