Tvorba inovativního podnikatelského modelu cestovní kanceláře specificky orientovaného na čínskou klientelu. - Lin, Bei Zhen; Špaček, Miroslav, 1954-; Mareš, Jan, 1986-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Předmětem této diplomové práce je navrhnout inovativní podnikatelský model cestovní kanceláře zaměřené na potřeby čínské klientely v ČR. V teoretické části byla definována metodika této práce, představena problematika cestovního ruchu, popsány podnikatelské modely a inovativní přístupy aj. Praktická část diplomové práce byla zaměřena na východiska tvorby podnikatelského modelu. Stěžejní částí výzkumu bylo provedení vlastního dotazníkového šetření. Dále bylo provedeno makroekonomické i mikroekonomické šetření. Na základě těchto šetření byl pak navržen podnikatelský model, který byl dále doplněn o marketingové aspekty. Poslední část práce je zaměřena na identifikaci hodnototvorného potenciálu, popis procesního řízení, vyhodnocení rizika, a nakonec validace tohoto podnikatelského modelu.
Vedoucí práce: Miroslav Špaček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses