Audit řízení lidských zdrojů v hotelu - Tomala, Kristian; Surynek, Alois, 1954-; Kolářová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Tato diplomová práce se zabývá řízením lidských zdrojů ve vybraném hotelu, respektive jeho auditováním na základě jednotlivých personálních činností. Cílem práce je poskytnout ucelené hodnocení řízení lidských zdrojů v podniku, odhalit jeho případné nedostatky a navrhnout jejich řešení. Práce je členěna do tří částí: První, teoretická, definuje nejprve za pomoci odborné literatury pojem řízení lidských zdrojů a objasňuje hlavní činnosti, ze kterých se skládá. Dále definuje pojem auditu, jeho zařazení, použití a metody, kterými se provádí. Druhá část, metodologická, vytyčuje konkrétní metody a postup auditu pro zkoumaný podnik a stanovuje hodnotící metodologii pro celkové zhodnocení provádění řízení lidských zdrojů. Ve třetí, praktické části, je nejprve blíže představena zkoumaná instituce a poté zdokumentován průběh samotného auditu podle vytyčené metodologie a následně představeny jeho výsledky dle hodnotících kritérií. V závěru práce jsou vytyčeny oblasti řízení lidských zdrojů, kde byly zjištěny nedostatky, a jsou navrhnuta konkrétní opatření na jejich řešení.
Vedoucí práce: Alois Surynek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses