Strategická analýza - Zaitceva, Tatiana (2018)
Plynárenský průmysl je významným prvkem ekonomiky a globálního energetického komplexu. Cílem této kvalifikační práce je zpracování strategické analýzy jako východiska pro formulaci strategií, návrhů a doporučení pro budoucí orientaci ruského plynárenského podniku. Práce je rozdělena do dvou kapitol. První kapitolu práce tvoří teoretický rámec, jenž popisuje metodologický aparát, který bude aplikován v části praktické. V závěru praktické části je zpracována finální analýza jednotlivých vnějších a vnitřních činitelů působících na podnik a jsou navrženy alternativní strategie jeho rozvoje.