Výzkum efektivity zavedení FTL do Ruska - Skálová, Markéta; Pelikán, Jan, 1943-; Fábry, Jan, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato diplomová práce zkoumá, zda zavedení FTL (celovozové zásilky) do Ruska sníží náklady na dopravu. V současné době firma HPI převáží veškeré ruské zásilky přes distribuční centrum v Polsku, kde jsou zásilky vyloženy a následně rozesílány jednotlivým zákazníkům. Cílem této práce je zjistit, zda po zavedení FTL dojde ke snížení celkových nákladů na přepravu. Pokud se náklady sníží, tak se dále bude zjišťovat, zda se vyplatí investovat 10 000 € do změny softwaru na rozřazování zásilek k odeslání. Dílčím úkolem bude zjistit, od jakého počtu palet se FTL zásilky vyplatí posílat. Pro výpočet byla použita čtyřměsíční reálná data.
Vedoucí práce: Jan Pelikán
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses