Popis obchodního B2B procesu a jeho ověření ve vybrané technologické firmě - Mlčoch, Martin (2018)
Tato diplomová práce zpracovává téma B2B obchodu. Za cíl si klade přiblížení vývoje B2B obchodu, vysvětlení základních principů a procesu fungování moderního obchodu mezi firmami. Popisuje vývoj, využití a trendy v B2B obchodu, obchodní proces, osobnost obchodníka i aktivity, které jsou v obchodním procesu vykonávány. Z praktického hlediska nabízí vhled do skutečnosti, jak se k obchodu staví a vykonává jej společnost, pro niž je B2B obchod produktem. Za tím účelem jsou popisovány v detailu procesy a prvky z exekutivy obchodního procesu, spolu s aktivitami, které obchodníci této společnosti vykonávají. V neposlední řadě se zabývá výzkumem efektivity dílčí oblasti obchodní činnosti, obchodního telefonování, které proběhlo formou A/B testování. Uvedená zjištění na jedné straně interpretuje, uvádí do souvislostí a doporučuje možné kroky pro výzkum a doplnění teoretické roviny. Na straně druhé pak představuje inspiraci a popud k zamyšlení se nad implementací některých bodů do praxe.