Dlouhodobá nezaměstnanost v České republice. - Hubička, Jakub (2018)
Bakalářská práce se zabývá analýzou dlouhodobé nezaměstnanosti v České republice po hospodářské krizi v letech 2008 až 2015. V práci je možné naleznout teoretickou část, kterrá obsahuje vysvětlující pojmy a definice spojené s trhem práce, nezaměstnaností a politikou zaměstnanosti. V části praktické je nejdříve provedena analýza trhu práce ČR a EU. Autorem je poté vypracována analýza dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR podle věku, pohlaví, dosaženého vzdělání a regionu.