Problematika vylidňování periferních venkovských oblastí a možnosti řešení : případová studie obce Chanovice - Chaloupková, Aneta (2018)
Bakalářská práce je zaměřena na periferní venkovské oblasti v ČR a na problematiku spojenou s jejich polohou. Teoretická část práce identifikuje venkovské a posléze periferních venkovské oblasti a obecné problémy, se kterými se tyto lokality potýkají, včetně nástrojů řešení. V praktické části práce je v rámci případové studie soustředěna pozornost na periferní obec Chanovice, zvláště pak na motivaci mladých lidí v Chanovicích zůstat, což je zhodnoceno prostřednictvím vlastního dotazníkového šetření.