Trh práce vybraného regionu České republiky. - Kadlec, Tomáš (2018)
Úkolem bakalářská práce je analýza trhu práce se zaměřením na problematiku nezaměstnanosti v Kraji Vysočina v průběhu let 2010-2016 s podrobnější orientací na situaci v okrese Pelhřimov. V teoretické části jsou popsány základní pojmy a charakteristiky trhu práce, nezaměstnanost z pohledu mikroekonomie a dále z pohledu náplně činnosti Úřadu práce. V praktické části, je provedena analýza trhu práce v Kraji Vysočina a jeho okresech, vývoj nezaměstnanosti, podíl nezaměstnaných osob, aktivní politika nezaměstnanosti zaměřená především na problémové skupiny na trhu práce. Větší prostor je věnován okresu Pelhřimov. V závěru práce jsou shrnuty výsledky provedené analýzy.