Trh práce vybraného regionu České republiky. - Kadlec, Tomáš; Pavelka, Tomáš, 1975-; Rusmichová, Lada; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Úkolem bakalářská práce je analýza trhu práce se zaměřením na problematiku nezaměstnanosti v Kraji Vysočina v průběhu let 2010-2016 s podrobnější orientací na situaci v okrese Pelhřimov. V teoretické části jsou popsány základní pojmy a charakteristiky trhu práce, nezaměstnanost z pohledu mikroekonomie a dále z pohledu náplně činnosti Úřadu práce. V praktické části, je provedena analýza trhu práce v Kraji Vysočina a jeho okresech, vývoj nezaměstnanosti, podíl nezaměstnaných osob, aktivní politika nezaměstnanosti zaměřená především na problémové skupiny na trhu práce. Větší prostor je věnován okresu Pelhřimov. V závěru práce jsou shrnuty výsledky provedené analýzy.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses