Země Visegrádské čtyřky socio-demografickým pohledem - Mráz, Jaroslav (2018)
Visegrádská skupina spojuje Českou republiku, Maďarsko, Polsko a Slovensko a slouží jako platforma pro spolupráci mezi těmito zeměmi středoevropského regionu. Cílem práce je srovnání zemí Visegrádské skupiny dle socio─demografických charakteristik se zaměřením na pozici České republiky v této skupině. Bylo zjištěno, že vývoj v České republice je ve sledovaném období podobný jako v ostatních zemích.