Elektronická evidencia tržieb v SR a ČR - Danová, Alžbeta (2018)
Táto diplomová práca sa zameriava na problematiku elektronickej evidencie tržieb v Slovenskej a Českej republike. Hlavným cieľom tejto práce je previesť komparáciu systému fungovania elektronickej evidencie tržieb v daných dvoch štátoch, a zároveň o posúdenie efektívnosti zavedenia elektronickej evidencie tržieb prostredníctvom vybraných indikátorov. Diplomová práca sa v prvých dvoch kapitolách venuje popisu fungovania elektronickej evidencii tržieb v Slovenskej a Českej republike. Tretia kapitola sa venuje rovnakým znakom a odlišnostiam v jednotlivých systémoch. Posledná kapitola sa snaží odhadnúť aký dopad mala elektronická evidencia tržieb na vybrané indikátory ako inkaso DPH a počet živnostníkov.