Elektronická evidencia tržieb v SR a ČR - Danová, Alžbeta; Zídková, Hana; Bušovský, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Táto diplomová práca sa zameriava na problematiku elektronickej evidencie tržieb v Slovenskej a Českej republike. Hlavným cieľom tejto práce je previesť komparáciu systému fungovania elektronickej evidencie tržieb v daných dvoch štátoch, a zároveň o posúdenie efektívnosti zavedenia elektronickej evidencie tržieb prostredníctvom vybraných indikátorov. Diplomová práca sa v prvých dvoch kapitolách venuje popisu fungovania elektronickej evidencii tržieb v Slovenskej a Českej republike. Tretia kapitola sa venuje rovnakým znakom a odlišnostiam v jednotlivých systémoch. Posledná kapitola sa snaží odhadnúť aký dopad mala elektronická evidencia tržieb na vybrané indikátory ako inkaso DPH a počet živnostníkov.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses