Makroekonomický vývoj Maďarska po vstupu do EU - Vencourová, Klára (2018)
Bakalářská práce se věnuje makroekonomické analýze Maďarska po vstupu do Evropské unie. Po představení teoretických východisek a použité metodologie jsou rovněž nastíněna interpretační omezení ukazatele HDP a v této souvislosti také představeny některé alternativní ukazatele, především hrubý národní důchod a reálný hrubý domácí důchod. Hlavním cílem práce je analýza vývoje HDP v Maďarsku mezi lety 2004-2017. Práce analyzuje vývoj HDP ve zvoleném období metodou výdajovou, výrobní a důchodovou.