Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje Navláčil stavební firma, s.r.o. - Minařík, Jan (2018)
Cílem této práce je vypracovat finanční analýzu společnosti Navláčil stavební firma, s. r. o. za období let 2012 až 2016 a následné provedení prognózy vývoje společnosti na rok 2017.Práce je rozdělena do 3 hlavních částí. V metodické části je definována metodika finanční analýzy, ukazatele a modely použité v této práci. V praktické části je tato teorie aplikována na vybranou společnost. Praktická část obsahuje seznámení se se společností, vymezení specifik odvětví, horizontální a vertikální analýzu výkazů a analýzu poměrových ukazatelů. V poslední části je provedena prognóza budoucího vývoje na rok 2017.