Pražské vodohospodářské památkové objekty – aspekty jejich obnovy, uchování a možnosti moderního využití - Nováková, Marie; Kouba, Vojtěch, 1983-; Chrást, Ondřej, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Vodohospodářské památkové objekty jsou typem industriálních památek, pro který se jen obtížně hledá nové využití. Pro danou lokalitu mají přitom značný význam, jsou dokladem technologického vývoje, součástí urbánní krajiny a v některých případech také pohledovou dominantou. V případě kvalitní přestavby se mohou stát obdivovaným architektonickým dílem. Práce popisuje vodohospodářské památkové objekty v Praze a jejich současné využití. Cílem práce je vyhodnocení hledisek urbanistických, technologických, ekologických, provozních a ekonomických. Práce hledá doporučení, jak eliminovat rizika spojená s obnovou industriální památky. Konkrétní příklady přestavby a nového využití industriálních památek v Praze vedou k formulování obecných závěrů a doporučení pro tyto objekty.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses