Analýza spokojenosti zaměstnanců - Kalkusová, Denisa (2018)
Diplomová práce se zabývá pracovní spokojeností zaměstnanců konkrétní stavební společnosti. Cílem práce je identifikovat slabá místa v oblasti pracovní spokojenosti na základě analýzy sebraných dat a vyvodit doporučení za účelem zvýšení spokojenosti zaměstnanců. V práci je nejprve ukotvena problematika pracovní spokojenosti a popsána metodika sběru a analýzy dat. Na základě těchto východisek a provedených výzkumů zahrnujících rozhovor s vedením společnosti a dotazníkové šetření mezi zaměstnanci je provedena analýza pracovní spokojenosti. Pozornost je věnována především zaměstnancům v provozu, neboť tvoří nejpočetnější skupinu zaměstnanců, která zároveň bezprostředně ovlivňuje kvalitu výstupu a produktivitu práce. Výstupy analýzy jsou využity pro vyhodnocení slabých míst v prostředí zkoumané společnosti z hlediska vlivu na pracovní spokojenost. Na závěr jsou vyvozena doporučení, jejichž implementace má potenciál ke zvýšení úrovně spokojenosti zaměstnanců ve zkoumané společnosti.