Spokojenost a motivace zaměstnanců společnosti UGO Trade, s. r. o. - Nárožná, Kateřina (2018)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku spokojenosti a motivace zaměstnanců. Cílem této práce je změřit tyto oblasti, vyhodnotit výsledky a navrhnout opatření, která by vedla ke zlepšení současné situace. V teoretické části jsou zpracované poznatky z literatury a článků, jak z oblasti personalistky, psychologie, tak i behaviorální ekonomie. Jsou zde představené oblasti, se kterými se dále pracuje v praktické časti, a to problematika fluktuace a vlivy na ní, oblast spokojenosti a motivace a na závěr je zde uvedená interní komunikace, která má na motivaci a spokojenost zásadní vliv. Praktická část se pak zabývá představením společnosti, metodologií provedeného dotazníku a představením zjištěných výsledků. V závěru práce je celá práce shrnuta a na základě dosažených výsledků jsou navrhnuty opatření pro zlepšení současné situace.