Gamifikace ve výuce managementu - Pokorný, Matěj (2019)
Tato práce se zaměřuje na problematiku gamifikace a navrhuje možnost implementace gamifikačních prvků do výuky předmětu 3MA103 Principy managementu na Vysoké škole ekonomické v Praze. Práce vychází ze zpracované rešerše. V teoretické části je uvedena formální definice problematiky, je probrán i častý chybný pohled na gamifikaci a představuje koncept Octalysis. Praktická část testuje tento koncept a na základě kladných výsledků navrhuje implementaci konkrétních prvků do výuky. To je následně diskutováno s vyučujícími tohoto předmětu. Výsledkem je jednak návrh, jednak komentáře vyučujících a nápady na zlepšení. Do budoucna je plánováno ověření vhodnosti implementace a výzkum, který by potvrdil efektivitu použití těchto prvků pro zapojení studentů.