Projev manažerského modelu ve veřejné prezentaci firmy - Buchbauer, Petr; Háša, Stanislav, 1974-; Kustein, Viktor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Tato diplomová práce se věnuje studii užívaných management modelů ve firmách a propagaci těchto modelů do jejich veřejné prezentace. Cílem práce je na základě kombinace tří výzkumných metod při použití kvalitativního i kvantitativního výzkumu zjistit, zda je možné pouze skrze sběr veřejně přístupných textů a informací o firmách odvodit užívaný management model v dané firmě. Teoretická část práce obsahuje vymezení základních pojmů v oblasti managementu, důvody pro inovace v užívaných management modelech firem stejně jako definici tradičních a alternativních metod v řízení, a pokládá základy lexikografické teorie. V rámci praktické části je zkoumán předobraz modelu řízení firmy skrze pohled vedoucích pracovníků, díky využití polostrukturovaných rozhovorů, a také prakticky užívaný model, pomocí dotazníkového šetření mezi zaměstnanci daných firem. Tyto dva výzkumy jsou následně doplněny frekvenční analýzou výskytů předem definovaných lemmat, na jejichž základě je odhadnut užívaný management model. Práce ve svém závěru diskutuje, zda a jakým způsobem je možné derivovat management model společnosti pouze na základě její veřejné prezentace.
Vedoucí práce: Stanislav Háša
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses