Praktické skúsenosti s aplikáciou medzitrhu práce ako systémového nástroja na riešenie dlhodobej nezamestnanosti na Slovensku - Farkaš, Matej; Pavelka, Tomáš, 1975-; Adámek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Tému mojej diplomovej práce som si zvolil na základe úspešne pilotovaného projektu na riešenie dlhodobej nezamestnanosti v meste Banská Bystrica, mojom rodisku. Práca je rozčlenená na dve nosné časti – teoretickú a praktickú. V teoretickej časti približujem víziu a stratégiu Európskej únie v 21. storočí, prioritne zameranú na inkluzívny rast s vysokou mierou zamestnanosti a problematikou nezamestnanosti, trh práce a jeho súvis s politikou zamestnanosti. V praktickej časti poukazujem na pokračujúcu činnosť neziskovej organizácie so 100-% účasťou Mesta Banská Bystrica s názvom Podnik medzitrhu práce – Šanca pre všetkých, n.o a na medzitrh práce, ako potenciálny nástroj na riešenie dlhodobej nezamestnanosti v podmienkach Slovenskej republiky. V závere práce formulujem prínosy a odporúčania pokračujúceho fungovania Podniku medzitrhu práce-Šanca pre všetkých, n.o. plus prikladám zoznam obrázkov, tabuliek, grafov a odkazov na úspešnú publicitu celého projektu.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses