Znalectví v oboru výtvarného umění - Kutěj, Jan (2018)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá znalectvím v oboru výtvarného umění na území České republiky z pohledu výkonu samotného znalce v tomto oboru. V první části zkoumá z legislativního pohledu historii znalectví v České republice, poté detailně vykládá platnou úpravu a podmínky znalecké činnosti u nás. V další části se zabývá specifiky a metodami znalectví ve výtvarném umění, které jej v mnohých případech odlišují od ostatních znaleckých oborů. V závěrečné části již analyzuje konkrétní stav, počty, předpoklady a výkon znalce výtvarného umění v České republice. Přínosem předkládané práce tak bude analýza výkonu znalecké činnosti v oboru výtvarného umění u nás.