Znalectví v oboru výtvarného umění - Kutěj, Jan; Janištinová, Anna; Prokůpek, Marek, 1987-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá znalectvím v oboru výtvarného umění na území České republiky z pohledu výkonu samotného znalce v tomto oboru. V první části zkoumá z legislativního pohledu historii znalectví v České republice, poté detailně vykládá platnou úpravu a podmínky znalecké činnosti u nás. V další části se zabývá specifiky a metodami znalectví ve výtvarném umění, které jej v mnohých případech odlišují od ostatních znaleckých oborů. V závěrečné části již analyzuje konkrétní stav, počty, předpoklady a výkon znalce výtvarného umění v České republice. Přínosem předkládané práce tak bude analýza výkonu znalecké činnosti v oboru výtvarného umění u nás.
Vedoucí práce: Anna Janištinová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses