Strategická analýza podniku - Nebeský, Richard (2018)
Hlavním cílem bakalářské práce Strategická analýza podniku TIPSPORT, a.s., je provést strategickou analýzu, podle které lze určit vhodné budoucí strategické kroky tohoto podniku. V teoretické části jsou vysvětleny relevantní základní pojmy, které jsou důležité pro pochopení a zpracování analýzy vnějšího prostředí firmy. Tato část bakalářské práce slouží jako základní východisko pro vytvoření praktické části. V praktické části jsou získané informace aplikovány na strategickou analýzu pro firmu TIPSPORT, a.s. Jde o společnost, která patří mezi renomované sázkové kanceláře v České republice. Součástí analýzy je rozbor příslušného odvětví a jeho budoucí vývoj v souvislosti se změnou hazardního zákona. Závěr této práce obsahuje možná doporučení a opatření ke zkvalitnění činnosti této firmy.