Optimalizace rozmístění skladů - případová studie - Černý, Ondřej; Pelikán, Jan, 1943-; Fábry, Jan, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Diplomová práce je případovou studií, která se zabývá analýzou umístění skladů a následnou optimalizací jejich rozmístění v distribuční síti firmy X. Cílem je nalézt nákladově optimální řešení při splnění všech požadavků a omezujících podmínek, a také porovnat situaci při využívání jednoho resp. dvou vozidel. Nejprve je provedena ABC analýza a podle zákazníků typu A jsou optimalizována umístění skladů a rozvozy k jednotlivým zákazníkům. Hlavní metodikou práce je operační výzkum a optimalizace je provedena pomocí převedení reálného problému na úlohu lineárního programování. Jedná se o modifikovanou úlohu rozmístění zařízení se specifickými požadavky. V práci jsou rozebrány podobné typy úloh a optimalizační software, který je možné použít pro nalezení řešení. Ve studii je také aplikována metoda těžiště a její modifikace pro nalezení více než jednoho bodu. Následně jsou výsledky obou metod porovnány. Výsledky studie poslouží pro další rozhodování firmy X.
Vedoucí práce: Jan Pelikán
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses