Podpora zdraví na pracovišti - Kupková, Barbora (2018)
Diplomová práce zkoumá rozsah, v jakém se vybrané společnosti v České republice zabývají podporou zdraví na pracovišti. Cílem práce je zjistit jakou strategii, metody, postupy a nástroje společnosti využívají, a to zejména v porovnání s nejlepší praxí, a jakých dosahují výsledků. Prostřednictvím kvalitativního výzkumu, konkrétně osobních rozhovorů, byly zmapovány přístupy jednotlivých firem, na základě kterých byla následně udělena konkrétní doporučení za účelem zefektivnění využívání zdrojů a dosažení lepších výsledků, což je také hlavním praktickým přínosem práce. Nejlépe je program na podporu zdraví implementován ve společnostech Nestlé, a. s. a Avast Software s.r.o. Naopak nejvíce nedostatků bylo shledáno u společností Beta Consulting a ČEZ, a. s. Teoretickým přínosem práce je ucelený souhrn dostupných znalostí, který doposud nebyl v rámci české odborné literatury publikován.