Podpora zdraví na pracovišti - Kupková, Barbora; Legnerová, Kateřina, 1965-; Matoušková, Zdeňka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce zkoumá rozsah, v jakém se vybrané společnosti v České republice zabývají podporou zdraví na pracovišti. Cílem práce je zjistit jakou strategii, metody, postupy a nástroje společnosti využívají, a to zejména v porovnání s nejlepší praxí, a jakých dosahují výsledků. Prostřednictvím kvalitativního výzkumu, konkrétně osobních rozhovorů, byly zmapovány přístupy jednotlivých firem, na základě kterých byla následně udělena konkrétní doporučení za účelem zefektivnění využívání zdrojů a dosažení lepších výsledků, což je také hlavním praktickým přínosem práce. Nejlépe je program na podporu zdraví implementován ve společnostech Nestlé, a. s. a Avast Software s.r.o. Naopak nejvíce nedostatků bylo shledáno u společností Beta Consulting a ČEZ, a. s. Teoretickým přínosem práce je ucelený souhrn dostupných znalostí, který doposud nebyl v rámci české odborné literatury publikován.
Vedoucí práce: Kateřina Legnerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses