Intradení obchodování futures trhů pomocí Time & Sales - Boháček, Daniel Martin (2018)
Tato diplomová práce se zabývá tématikou intradenních obchodů na futures trzích, využitím a aplikací prvků technické analýzy, především pak využitím Time & Sales. V teoretické části se čtenář postupně seznamuje s burzovními trhy, se základními tržními principy a způsoby, na základě kterých se autor pokusí sestavit a testovat obchodní strategii. Zároveň teoretická část nastíní čtenáři několik zásadních prvků, které budou hrát primární roli při stavbě obchodní strategie. Následují důvody pro výběr trhu, časového obchodního rámce a ukázky vzorových tržních situací. V praktické části práce následuje popis obchodní strategie, test na simulovaném účtu, později v případě úspěchu na reálném obchodním účtu. V případě nedostatečných výsledků bude strategie podrobena detailní analýze, a na základě zjištěných tržních tendencí optimalizována. V závěru práce budou shrnuty dílčí výsledky jednotlivých testování a zkoumány případné přítomné odchylky mezi všemi testovacími obdobími.