Vícekriteriální hodnocení kryptoměn - Hanousek, Jakub (2018)
Tato práce se zabývá vícekriteriálním hodnocením kryptoměn. Cílem práce je najít nejvhodnější kryptoměnu pro různé typy uživatelů. V teoretické části bude představena teorie rozhodování, zejména vícekriteriální hodnocení variant. Součástí teoretické části bude také popis fungování systému kryptoměn, zejména blockchainu a s tím související asymetrické kryptografie. V praktické části budou představeny jednotlivé kryptoměny a kritéria, podle kterých budou vybrané kryptoměny hodnoceny. Váhy kritérií budou určeny bodovací metodou a metodou DEMATEL–ANP. Výsledky jednotlivých vícekriteriálních přístupů budou analyzovány, a to zejména jejich porovnáním. Agregací výstupů těchto metod je vybrána nejvhodnější kryptoměna.