Vícekriteriální hodnocení kryptoměn - Hanousek, Jakub; Borovička, Adam; Sokol, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato práce se zabývá vícekriteriálním hodnocením kryptoměn. Cílem práce je najít nejvhodnější kryptoměnu pro různé typy uživatelů. V teoretické části bude představena teorie rozhodování, zejména vícekriteriální hodnocení variant. Součástí teoretické části bude také popis fungování systému kryptoměn, zejména blockchainu a s tím související asymetrické kryptografie. V praktické části budou představeny jednotlivé kryptoměny a kritéria, podle kterých budou vybrané kryptoměny hodnoceny. Váhy kritérií budou určeny bodovací metodou a metodou DEMATEL–ANP. Výsledky jednotlivých vícekriteriálních přístupů budou analyzovány, a to zejména jejich porovnáním. Agregací výstupů těchto metod je vybrána nejvhodnější kryptoměna.
Vedoucí práce: Adam Borovička
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses