Současné trendy ve vedení pracovních týmů - Polyakov, Andrey (2018)
Není tajemstvím, že existuje spousta teorii a metod ohledně vedení pracovních týmů. V danépráci jsou uvedené teoretické znalosti v rámci tématu vedení pracovních týmů, následně probíháanalýza typů manažerů a jak se různé typy rozhodují v konfliktech mezi nadřízenými a podřízenými hlavně během probíhajících projektů. Za hlavní cíl práce se považuje porovnáníteoretických znalosti z dané práce se skutečností z praxe. V praktické časti jsou získaná data z interview a názory současně pracujících manažerů ohledně stylu vedení pracovních týmů,leadershipu a potřebných vlastnosti pro dosažení největší výkonnosti. Dále se se získanými datyvyhodnocují současné trendy ve vedení, jak funguji vybrané metody vedení v praxi. V závěrujsou doporučení pro manažery ohledně vedení týmů v současné době.