Finanční benchmarking - Žitná, Aneta (2018)
Předmětem bakalářské práce je finanční benchmarking podniku TVAR výrobní družstvo Pardubice. Tato práce si za cíl klade analýzu, porovnání s odvětvím a následné zhodnocení finančního zdraví podniku pomocí benchmarkingu metodou INFA a odhalení silných a slabých stránek vyplívajících z použitých finančních nástrojů. Úvodem se práce zabývá bližším popisem předmětu a zamýšlených cílů. Následující část práce je částí metodickou, jsou zde vysvětleny nástroje finanční analýzy a finančního benchmarkingu podniku. V praktické části jsou tyto nástroje využity a je zde provedena vertikální analýza a rozklad ukazatele EVA a porovnání s odvětvím. Poslední částí je závěr práce, který slouží jako shrnutí práce a prostor pro autorčino doporučení podniku.