Finanční benchmarking - Žitná, Aneta; Neumaierová, Inka, 1960-; Machová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Předmětem bakalářské práce je finanční benchmarking podniku TVAR výrobní družstvo Pardubice. Tato práce si za cíl klade analýzu, porovnání s odvětvím a následné zhodnocení finančního zdraví podniku pomocí benchmarkingu metodou INFA a odhalení silných a slabých stránek vyplívajících z použitých finančních nástrojů. Úvodem se práce zabývá bližším popisem předmětu a zamýšlených cílů. Následující část práce je částí metodickou, jsou zde vysvětleny nástroje finanční analýzy a finančního benchmarkingu podniku. V praktické části jsou tyto nástroje využity a je zde provedena vertikální analýza a rozklad ukazatele EVA a porovnání s odvětvím. Poslední částí je závěr práce, který slouží jako shrnutí práce a prostor pro autorčino doporučení podniku.
Vedoucí práce: Inka Neumaierová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses