Analýza komunikačních kanálů ve vybrané neziskové organizaci - Adamčíková, Barbora (2018)
Bakalářská práce si klade za cíl analyzovat interní komunikační kanály používané v neziskové organizaci. Teoretická část definuje nejprve komunikaci jako celek a poté specifikuje firemní komunikaci, její důležitost v podniku, cíle a nutné kroky k jejímu efektivnímu vedení. Dále jsou zde uvedeny základní charakteristiky nestátních neziskových organizací. V praktické části je představena vybraná nezisková organizace. Popsána její organizační struktura a používané formy interní komunikace. Následuje výzkumná část práce, ve které jsou analyzovány komunikační kanály používané v organizaci. Analýza je provedena na základě výsledků z dotazníkového šetření a hloubkového rozhovoru provedených v organizaci. V závěru práce jsou shrnuty výsledky analýzy a představeny doporučení na zlepšení interní komunikace organizace.